آخرين ارسال هاي تالار گفتمان
![]()
|
![]()
|
روت در لغت به معنای ریشه می باشد و در اصطلاح روت کردن به زبان ساده یعنی دسترسی ریشهای به دستگاه اندرویدیتان می باشد.
محدودیتهای ریشهای اندروید
همانطور که میدانید در سیستمعامل اندروید نرمافزارهایی بهطور پیشفرض وجود دارد. در برخی از آنها فیسبوک، توییتر، پخشکننده فایلهای صوتی و تصویری، بازی و در برخی دیگر از گوشی ها نیز ممکن است نرمافزارهای مخصوص به شرکتهای سازنده دستگاه وجود داشته باشد.
در سیستمعامل اندروید شما میتوانید نرمافزارهایی را که خودتان نصب میکنید، حذف کرده یا حتی آنها را به کارت حافظه انتقال دهید، اما حذف نرمافزارهای سیستمی امکانپذیر نیست، زیرا این نرمافزارها به وسیله سیستم حفاظتی اندروید محافظت میشود و این محافظت برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی ناشی از حذف اشتباه نرمافزارهای سیستمی و فایلهای موردنیاز سیستمعامل می باشد،همچنین شما نمیتوانید به فایلهای سیستمی و ریشه سیستمعامل دسترسی داشته باشید.
به طور مثال فرض کنید قصد دارید لوگوی بهنمایش درآمده پیش از بوت سیستمعامل را تغییر دهید، این لوگو یکی از فایلهای سیستمی اندروید به شمار میرود و این فایل نیز از طریق سیستم حفاظتی اندروید محافظت میشود. گذر از این روش حفاظتی و دسترسی به ریشه سیستمعامل را روت کردن مینامند.
روت خوب، روت بد
با روت کردن شما به همه فایلهای سیستمی دسترسی دارید و شما را قادر میکند به هر شکلی که بخواهید روی فایلها تغییرات ایجاد نمایید. این تغییرات در برخی موارد میتواند برای شما مفید باشد و در برخی موارد نیز میتواند با یک اشتباه دسترسی شما به سیستمعامل را غیرممکن کند.
آموزش روت
روشهای مختلفی برای روت کردن سیستمعامل اندروید در دستگاههای مختلف وجود دارد که برخی از آنها بسیار پیچیده و سخت است اما اگر کمی خوش شانس باشید و دستگاهتان جزو معدود موارد با روش روت پیچیده نباشد، میتوانید با کمک نرمافزار vRoot به آسانی و با یک کلیک، دستگاهتان را روت کنید.
قدم اول: آمادهسازی دستگاه
اولین کاری که برای روت کردن دستگاه باید انجام دهید، فعال کردن USB Debugging در سیستمعامل اندروید است. انجام این کار در نسخههای مختلف اندروید به روشهای متفاوتی امکانپذیر می باشد اما در بیشتر موارد در یکی از این دو روش مورد استفاده قرار میگیرد:
روش اول: از فهرست برنامهها به Settings بروید و از گزینههای موجود بخش Developers Option را انتخاب کرده پس از فعالسازی این گزینه، گزینه USB Debugging را پیدا کرده و علامت چکمارک مقابل آن را به حالت فعال درآورید.
روش دوم: چنانچه گزینه Developers Option در صفحه تنظیمات مشاهده نمی شود (در اندروید 4.2.2 و بالاتر این گزینه پنهان می باشد) پس از مراجعه به Settings، روی About Phone کلیک کرده سپس روی Built Number به طور متوالی پنج تا هشت مرتبه کلیک کنید. پس از به نمایش درآمدن گزینه Developers Option، آن را فعال نمایید و در ادامه گزینه USB Debugging را نیز فعال کنید.
قدم دوم: دانلود و نصب برنامه
از آخر این پست سرزمین عجایب آخرین نسخه نرمافزار vRoot را دانلود کنید.پس از دانلود نرمافزار، روی آن دوبار کلیک کنید، مراحل نصب برنامه روی هارددیسک را دنبال کنید تا برنامه روی رایانه شما نصب شود.
قدم سوم: اجرا، اتصال، روت
مطمئن شوید ارتباط رایانه با اینترنت پرسرعت برقرار است. نرمافزار را اجرا کنید و دستگاه خود را توسط کابل یواسبی به رایانه متصل کرنید و روی گزینه Connect Device در نرمافزار کلیک نمایید. منتظر بمانید تا درایورهای دستگاه شما روی رایانه نصب شده و دستگاه توسط نرمافزار شناسایی شود. در صورتیکه نرمافزار دستگاه شما را شناسایی کرد، نام آن برای شما به نمایش درخواهد آمد و گزینه Root نیز در سمت راست محیط کاربری برنامه نمایش داده خواهد شد.
گزینه Root را فشار داده و منتظر بمانید دستگاه شما بهطور خودکار ریاستارت شود و گزینه Complete در محیط کاربری برنامه نمایش داده شود. اکنون دستگاه شما روت شده می باشد. برای اطمینان از صحت عملکرد روت باید در فهرست برنامههای نصب گزینهای با عنوان SuperSU را مشاهده کنید.
توجه:در صورت نمایش داده نشدن نام دستگاه یا فعال نشدن گزینه Root، دستگاه شما توسط نرمافزار شناسایی نشده و انجام عملیات روت توسط این برنامه امکانپذیر نمی باشد.